• Jutut
    • Kuuntele juttuja
    • Töissä-jutut
  • Teemaviikot
    • Koulutuksen eriytyminen
    • Digitaalinen talous
    • Peli
    • Hoiva
    • Sosiaalinen media
    • Työ
    • Luokka
    • Lisääntymisen tulevaisuus
    • Kuolema
  • Sosiologia
    • Sosiologina työelämässä
    • Westermarck-seura
  • Mikä Ilmiö?
    • Toimitus
    • Kirjoita Ilmiöön!
    • Yhteiskunnan kuvat
    • Ota yhteyttä

Avainsana: ruoka

Ennennäkemätöntä mutta luonnollista ruokaa? Solumaatalouden odotukset rakentavat ruoantuotannon tulevaisuutta

4.12.2024

Solumaatalous pyrkii ratkaisemaan ruokajärjestelmän ongelmia tuottamalla bioteknologian avulla ”ruokaa ilman peltoja”. Laajemmassa kuvassa nämä odotukset tulisi kuitenkin ymmärtää poliittisina kamppailuina siitä, mitä kestävällä tulevaisuuden ruoantuotannolla tarkoitetaan.

Kuva pellosta lämpimässä auringonvalossa.

Töissä: Kasvisruokaa ja tilastotiedettä – Janna Oksanen on taloussosiologi, joka haaveilee vegemurroksesta

26.9.2024

Janna Oksanen lähti opiskelemaan taloussosiologiaa ja päätyi työskentelemään vegeruoan pariin. Töissä yhdistyvät kauppatieteet, tilastot ja elintarvikeala, mutta sosiologia on edelleen laaja-alaisen ajattelun pohja.

Kuvassa vihreitä vihanneksia ja hedelmiä sekä vihersmoothie

Digitaalisella wellness-kentällä toksista dieettikulttuuria vastaan taistellaan yhdessä, mutta hyvinvointia tavoitteleva jää silti yksin

29.2.2024

Wellness-yhteyksissä toksista dieettikulttuuria vastaan taistellaan kuitenkin usein tuon kulttuurin omin asein: motivoitumalla, ryhdistäytymällä ja muuttamalla omaa ajattelua.

Pöytä, jolla on erilaisia itämaisia ruokia. Pöytälevyn päälle on aseteltu chilipaprikoita, korianteria ja cashewpähkinöitä.

Syövä luokka – Miten yhteiskuntaluokka näkyy lautasella?

28.9.2020

Millainen ruoka sinulle maistuu? Entä koetko joskus paineita syödä tai juoda jotain, minkä makua inhoat? Luokka-asema on monin tavoin yhteydessä siihen, miten syömme – ja miten ajattelemme, että meidän tulisi syödä.

Lihan ja eläimen välinen yhteys: lihan eläinalkuperän näkyvyys kulttuuristen neuvottelujen kohteena

14.9.2020

Tuotantoeläimet eivät näy useimpien ihmisten arjessa, ja kaupassa myytävät lihapakkaukset eivät juuri muistuta lihan eläinalkuperästä. Kun lihan yhteys eläimeen heikkenee, myös eläinten kärsimykseen liittyvät moraaliset kysymykset jäävät helposti huomaamattomiksi, kirjoittaa Saara Kupsala. Miten suomalaiset kuluttajat näkevät lihan ja eläimen välisen kytköksen?

Yhteystiedot

Toimitus
toimitus@ilmiomedia.fi

ISSN 2489-9402

Seuraa somessa

Facebookissa

Instagramissa

Blueskyssa

LinkedInissä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää.

Ilmiö
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.

Välttämättömät evästeet

Voidaksemme tallentaa evästeasetukset, välttämättömät evästeet on oltava käytössä.

Jos poistat vättämättömät evästeet käytöstä, emme voi tallentaa asetuksiasi. Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun vierailet tällä verkkosivustolla, sinun on otettava evästeet käyttöön tai poistettava ne käytöstä uudelleen.