Mikä Ilmiö?

Ilmiö on sosiologinen media, joka popularisoi tutkimusta ja tarjoaa lukijoille uusia tapoja ajatella yhteiskuntaa. Ilmiö tekee sosiologisesta tutkimuksesta ymmärrettävää, osuvaa ja vaikuttavaa.

Ilmiötä tekevät sosiologian tutkijat, opiskelijat ja muut sosiologeiksi tunnustautuvat, ja sen kohderyhmään kuuluvat kaikki, joita yhteiskunta ja sosiaaliset ilmiöt kiinnostavat. Pääasiallinen julkaisukieli on suomi.

Ilmiössä tutkijat kertovat tuoreimmista tuloksistaan suoraan yleisölle ja kommentoivat ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Ilmiö toimii myös alustana, jolla voi käydä keskustelua nykysosiologiasta. Julkaistut kirjoitukset edustavat kirjoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä.

Opiskelijoille Ilmiö tarjoaa pääsyn sosiologiseen keskustelun pariin ja sosiologiasta valmistuneiden uratarinoita.

Kukkivien puiden latvuksia

Ilmiötä julkaisee Westermarck-seura. Ilmiön tekemistä ovat rahoittaneet Koneen Säätiö (vuodesta 2018) sekä Suomen Tiedekustantajien liitto ja Taiteen edistämiskeskus (vuodesta 2021). Ilmiö on palkittu vuoden 2018 sosiologitekona. Ilmiö on osa yhteiskuntatieteellisiä verkkojulkaisuja yhteen tuovaa Tutkitusti.-verkostoa.

Kansainvälinen julkaisutunnuksemme on ISSN 2489-9402. Sen avulla kirjoittajat voivat lisätä Ilmiöön kirjoittamansa artikkelit yliopistojen tietokantoihin. Ilmiön artikkelit luokitellaan yleistajuisiksi julkaisuiksi. Lue ohjeet kirjoittajille ja tarjoa juttua Ilmiön toimitukselle!

Ilmiö on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa. Teemavuosi kokoaa yhteen kotimaisten toimijoiden tapahtumia ja tekoja, joiden avulla muodostuu monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta. Tutustu Tutkitun tiedon teemavuoden koko ohjelmaan.

SA_tunnus_keltainen_rgb