Mikä Ilmiö?

Ilmiö on sosiologinen media, joka popularisoi tutkimusta ja tarjoaa lukijoille uusia tapoja ajatella yhteiskuntaa. Ilmiö tekee sosiologisesta tutkimuksesta ymmärrettävää, osuvaa ja vaikuttavaa.

Ilmiötä tekevät sosiologian tutkijat, opiskelijat ja muut sosiologeiksi tunnustautuvat, ja sen kohderyhmään kuuluvat kaikki, joita yhteiskunta ja sosiaaliset ilmiöt kiinnostavat. Pääasiallinen julkaisukieli on suomi. Ilmiössä tutkijat kertovat tuoreimmista tuloksistaan suoraan yleisölle ja kommentoivat ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Ilmiö toimii myös alustana, jolla voi käydä keskustelua nykysosiologiasta.

Opiskelijoille Ilmiö tarjoaa pääsyn sosiologiseen keskustelun pariin ja sosiologiasta valmistuneiden uratarinoita.

Kukkivien puiden latvuksia

Ilmiötä julkaisee Westermarck-seura. Ilmiön tekemistä ovat rahoittaneet Koneen Säätiö (vuodesta 2018) sekä Suomen Tiedekustantajien liitto. Ilmiössä julkaistut kirjoitukset edustavat kirjoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä.

Ilmiön kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2489-9402. Sen avulla kirjoittajat voivat lisätä Ilmiöön kirjoittamansa artikkelit yliopistojen tietokantoihin. Ilmiön artikkelit luokitellaan yleistajuisiksi julkaisuiksi. Lue ohjeet kirjoittajille ja tarjoa juttua Ilmiön toimitukselle!

Ilmiö on palkittu vuoden 2018 sosiologitekona.