Mikä Ilmiö?

Ilmiö on sosiologinen media, joka popularisoi tutkimusta ja tarjoaa uusia tapoja ajatella yhteiskuntaa.

Lue lisää.

Tuoreimmat

Ilmiön toimitus

Lotta kahvikuva

LOTTA HAIKKOLA

Päätoimittaja

Lotta Haikkola työskentelee akatemiatutkijana Nuorisotutkimusverkostossa. Hänen tutkimuksensa koskee nuorten työelämäkokemuksia ja työn käytäntöjä, työttömyyden hallintaa ja nuoria työttömiä. Lisäksi hän tutkii toista sukupolvea, etnisiä suhteita ja identiteettien politiikkaa. Lotta on Ilmiön perustaja.
Aava Lievonen

Aava Lievonen

Tuottaja

Aava Lievonen on sosiologian opiskelija Helsingin yliopistossa. Hän on työskennellyt toimittajana nuortenmediassa. Aava on erityisen kiinnostunut representaatioista, parisuhdenormeista, vallasta, tosi-tv-ohjelmista ja Yoututube-kulttuurista.

Sähköposti: aava.lievonen[a]ilmiomedia.fi

Toimituskunta

Alanko_credit_Mika_Turkia

Anna Alanko

Anna Alanko on tutkijatohtori Helsingin yliopistolla ja Riippuvuuksien, yhteiskunnallisen sääntelyn ja hallinnan tutkimuskeskus CEACGin koordinaattori. Hän on tutkimuksissaan tarkastellut mielenterveyteen, terveyspolitiikkaan ja riippuvuuksiin liittyviä kysymyksiä. Alanko harrastaa myös kaunokirjallisuutta.

bibuprofiili

VEIKKO ERANTI

Veikko Eranti on kaupungeista, politiikasta sekä teknologisen  ja yhteiskunnallisen muutoksen suhteesta kiinnostunut sosiologi. Hän työskentelee kaupunkisosiologian apulaisprofessorina Helsingin yliopistossa.

Twitter: @veikkoeranti
Verkkosivut

Riikka Homanen

YTT, sosiologian dosentti Riikka Homanen työskentelee akatemiatutkijana Tampereen yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineessa. Homasen tutkimukset käsittelevät lisääntymistä, sen instituutioita, markkinaistumista, tiedettä ja teknologioita sekä siihen liittyvää matkailua.

Twitter: @homanenriikka

Verkkosivut: riikkahomanen.net

Kuva_Henri Koskinen

Henri Koskinen

Henri Koskinen (VTM) on sosiologian tohtorikoulutettava Turun yliopistossa. Hän tekee väitöskirjaa, joka käsittelee yrittäjyyttä osana suomalaista jälkiteollista yhteiskuntaa ja taloutta. Koskinen on kiinnostunut politiikan ja työelämän sosiologiasta.

 

Mona Mannevuo

Mona Mannevuo

Mona Mannevuo on tutkijatohtori Turun ihmistieteiden tutkijakollegiumissa (TIAS). Hänen tieteiden välisiä rajoja ylittävät tutkimuksensa keskittyvät tieteen, tiedon ja tunteiden historiaan. Hän on kiinnostunut tieteen roolista yhteiskunnassa ja johtaa tutkimushanketta Viestintää yli rajojen: politiikan, tieteen ja viestinnän muuttuva kenttä.

Verkkosivut: mmannevuo.wordpress.com

 

 

Taina Meriluoto

Taina Meriluoto

Taina Meriluoto työskentelee tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa ja koordinoi Imagining Democracy: European youth becoming citizen by visual participation -hanketta. Taina on kiinnostunut demokratian ja politisaation teorioista ja käytännöistä. Hän tutkii marginalisoiduissa asemissa olevien nuorten yhteiskunnallista osallistumista ja on paneutunut erityisesti kokemuspohjaiseen vaikuttamiseen.

Twitter: @MeriTaina

marianne mäkelin

mARIANNE mÄKELIN

Marianne Mäkelin tekee sosiologian väitöskirjaa Helsingin yliopistossa geenien muokkaamiseen liittyvistä poliittisista ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Hän on kiinnostunut luonnon sosiologiasta ja tieteen- ja teknologiantutkimuksesta.

33782055_10156378610650970_2997706625067778048_n

RIIKKA PERÄLÄ

Riikka Perälä työskentelee kehittämis- ja edunvalvontakoordinaattorina Ehyt ry:ssä. Hän on sosiologi ja valtiotieteiden tohtori. Perälä on kirjoittanut työnsä ohella aktiivisesti yhteiskuntatieteistä eri blogeihin.

IMG_20190901_174850_489

Olli Pyyhtinen

Olli Pyyhtinen työskentelee sosiologian apulaisprofessorina New Social Reasearch -ohjelmassa Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimusalueisiinsa lukeutuvat yhteiskuntateoria, filosofia, tieteen- ja teknologiantutkimus, taloussosiologia ja taiteen tutkimus. Tällä hetkellä Pyyhtinen tekee tutkimusta jätteen moraalitaloudesta ja siitä, miten jäte osallistuu yhteiskunnan rakentumiseen.

Tiina Sotkasiira_credit_Varpu_Heiskanen

Tiina Sotkasiira

YTT Tiina Sotkasiira toimii tutkijana Itä-Suomen yliopiston (UEF) yhteiskuntatieteiden laitoksella. Hänen tutkimustyönsä kohdistuu etnisten suhteiden ja kansainvälisten muuttoliikkeiden sekä Venäjän tutkimukseen.

Twitter: @sotkis

AT

Antti Teittinen

Dosentti Antti Teittinen toimii tutkimuspäällikkönä Kehitysvammaliitossa. Tutkimusintressejä ovat vammaisuuden ilmiön aikalaisanalyysi sekä aihepiirin rakennekriittinen ja yhteiskuntateoreettinen tutkimus. Hän on kiinnostunut myös nuorisotutkimuksesta, arkkitehtuurin yhteiskunnallisista merkityksistä ja valtatutkimuksesta.

Twitter: @teittine

Sampo-Villanen-009-MV

Sampo Villanen

Sampo Villanen on kaupunkitilan sosiologi ja valtiotieteiden maisteri, joka on tehnyt tutkimusta kaupunki- ja yhdyskuntasuunnitteluun, julkiseen kaupunkitilaan, mielenosoituksiin, kaupunkiliikkeisiin ja terveys- ja teknologiapolitiikkaan liittyen. Hän työskentelee avustusvalmistelijana STEA:ssa.

Erica Åberg

Erica Åberg

Erica Åberg on taloussosiologi, joka toimii erikoistutkijana Turun yliopiston INVEST-lippulaivassa ja SOMA-hankkeessa. Joulukuussa 2020 julkaistussa väitöskirjassaan hän tutki ulkonäköön liittyviä sosiaalisia normeja ja sukupuolta. Ulkonäön ja sukupuolen lisäksi Åberg on kiinnostunut kulutustutkimuksesta sekä sosiaalisen median tutkimuksesta. Vapaa-ajallaan hän keräilee kirppiksiltä erilaisia asioita, kuten lasihedelmiä sekä vihanneksen muotoisia astioita, viettää aikaa sosiaalisessa mediassa ja mökkeilee perheensä kanssa.